سفارش تبلیغ
صبا ویژن

خدمات حسابرسی و حسابداری شرکت ها ، مشاوره مالی و مالیاتی سازمانی

اظهارنامه مالیاتی چیست؟
اظهارنامه مالیاتی در کشور ایران دریافت مالیات و تسلیم اظهارنامه مالیاتی از اشخاص حقیقی و حقوقی به دو صورت خوداظهاری و علی الراس انجام می شود. جهت تنظیم و تسلیم اظهارنامه ی مالیاتی در کشور ایران ، اشخاص حقیقی و حقوقی می بایست فرم اظهارنامه را که شامل 26 جدول(1-پرداخت های مربوط به اظهارنامه/2-  اطلاعات مجوزهای تأسیس و بهره‌برداری /3-اسامی اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل/4-فهرست دفاتر رسمی ثبت شده/5-جزییات پذیرش بورس سهام/6-درآمدهایی که مالیات آنها قبلاً به صورت مقطوع پرداخت شده است/7- درآمدهای معاف/8-استهلاک زیان سنواتی/و….). است با دقت و به صورت کامل پر کنند.
کارنامه مالی یک سال کاری شرکت یا شخص که جهت محاسبه مالیات به سازمان امور مالیاتی ارایه می‌گردد را اظهارنامه مالیاتی می‌نامند.
جهت تنظیم و تسلیم اظهارنامه مالیاتی، اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند به پایگاه اینترنتی سازمان امور اقتصادی و دارایی، نسبت به تکمیل دقیق و کامل اظهارنامه ی مالیاتی الکترونیکی اقدام و از انباشته شدن مالیات و عدم پرداخت به موقع آن جلوگیری نمایند.
 
 
چه کسانی موظف به تنظیم اظهارنامه‌ مالیاتی هستند؟
تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی نامبرده در ماده‌ی یک قانون مالیات‌های مستقیم، موظف به تنظیم و تسلیم اظهارنامه‌ی مالیاتی هستند.
تمام اشخاصی که به صورت حقیقی یا حقوقی به فعالیت خود مشغولند
اشخاص حقیقی و حقوقی که در ایران اقامت دارند و داخل یا خارج از کشور دارای ستند
اشخاصی که خارج از ایران اقامت دارند و درآمد و فعالیت آنها از طریق ایران می باشد
تمامی اشخاص غیرایرانی فعال در ایران که از طرق مختلف مثل: ارائه تعلیمات، واگذاری امتیازات و غیره موفق به کسب درآمد شده اند، به نسبت در آمدهایی که در ایران کسب می کنند باید مالیات پرداخت کنند.
افرادی که ملزم به تنظیم و تسلیم اظهارنامه مالیاتی نیستند:
شهرداری
سازمان هایی که دولت بودجه ی آن ها را مشخص می کند
موسسات و وزارت خانه های دولتی
شرکت های تعاونی دانش آموزی، کارمندی، کشاورزی، کارگری، صیادی و عشایری
 
 فنون لایحه نویسی
لایحه نویسی آموزش خاصی نمی خواهد وکلا به جای زیاده نویسی باید سعی کنند کل مطلب رو در لایحه بنویسند. دکتر شمس می فرمود در دادخواست همه تیرهای خود را بیاندازید و تیری برای روز مبادا نگه ندارید که روز مبادایی وجود ندارد.توصیه می گردد در این خصوص جلد 2 کتاب دکتر شمس خوانده شود با وجود این فکر می کنم لایحه نویسی یه مهارت تجربیه و با خواندن آرای قضایی قدرت استدلال شما شکوفا می شود توصیه می کنم به سایت معاونت آموزشی قوه قضاییه برید در قسمت انتشارات کل کتاب های قوه قضاییه کتاب هایی با موضوع نمونه دادخواست و لایحه نویسی وجود دارد همچنین میتوانید به کتاب نحوه عملی تنظیم و نگارش انواع لایحه دفاعیه در دعاوی حقوقی تألیف منصور اباذری فومشی نیز رجوع کنید
 
  درنوشتن لایحه دفائیه چند نکته حائز اهمیت است:
مطالعه پرونده.
نت برداری از حساستربن موارد قید شده در پرونده.
اگر وکیل خواهان یا شاکی هستید اظهارات متهم یا خوانده دربدو پرونده اواسط و اخران مطابقت شود درصورتی که وکیل متهم یا خوانده باشید عکس فوق عمل شود.
چنانچه شاهدی در پرونده شهادتی داده مطابقت نمودن اظهارات آنها درطول جلسات.
چهار روز قبل از جلسه، کنترل نمودن اخطاریه ها ( این را بدین خاطر عرض میکنم که اگر نسخه ثانی اخطاریه طرف مقابل به دادگاه ارائه نشده بلافاصله از کلانتری مربوطه درخواست می شود که هرچه زودتر تا قبل از جلسه تقدیم دادگاه کند چون در غیر این صورت جلسه محکمه تجدید می شود.
خوانا نوشتن لایحه نویسی و خودداری از نکاتی که ربطی به پرونده مفتوحه ندارد.
استدلال محکمه پسند از موکل و استناد به مواد قانونی.
در مواردی که پرونده حقوقی است دقت کردن از خواسته خواهان با ابطال نمودن هزینه دادرسی چون در بعضی از موارد عدم دقت در چنین مواردی که هزینه کامل باطل نشده باعث تجدید جلسه می شود و این امر باعث اطاله دادرسی می شود.
درصورتی که وکیل مقابل شما است کنترل نمودن تمبر مالیاتی وی: قدرت فن دفاع یک وکیل از موکل یا موکلین و تکنیک وی در دفاع باعث عدم تضییع حقوق موکل یا موکلین خود می شود یک وکیل درجلسات دادگاه میبایست منظم با دقت و با حوصله تا پایان جلسه حضور داشته باشند چون دیده شده برخی وکلا در بعضی از جلسات قبل از اتمام جلسه ” محکمه رو ترک می کنند و اظهار میدارند که بعدا میام امضا میکنم که این چنین حرکاتی برای یک وکیل ، آینده وزینی نخواهد داشت اگر اصل را بر این بگذاریم که وکلای عزیز تداخل جلسات دارند باید قبل از جلسات برنامه ریزی کنند که درجلسه مهمتر حضور فیزیکی داشته باشند و در دیگر جلسه لایحه دفاعیه تقدیم دادگاه کنند.
ضمنا در مورد چک، چنانچه خواستید حقوقی دعوی مطرح کنید باید دادخواست تکمیل کرده با استناد به قانون تجارت و ایین دادرسی مدنی مطالبه مبلغ چک خسارات دادرسی و خسارت تاخیر تادیه و حق الوکاله خویش را به دادگاه عمومی ارائه نمایید و چنانچه کیفری اقدام کردید البته با شرایط خاص خود که لازم است قانون صدور چک را دقیق مطالعه نموده و شکایت خود را به دادسرا ارائه نمایید.ضمنا چنانچه اداره متبوع شما دولتی یا عمومی می باشد با استناد به ماده 132قانون بودجه سال 1390صرفا تاپایان امسال از پرداخت هزینه های دادرسی در تمامی مراحل معاف هستید.